Flemming Rickfors

  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /srv/www/disdanmarkdk/www/fynhistorie/sites/default/themes/historie/template.php on line 25.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /srv/www/disdanmarkdk/www/fynhistorie/sites/default/themes/historie/template.php on line 32.

Historie

Medlem i
13 år 6 uger

Om brugeren

Beskrivelse
Jeg hedder Flemming Rickfors, er 41 år gammel, og er til dagligt bosat i Santos, Brasilien samt i Marielyst på Falster.
Jeg voksede op på Sjælland og drog efter Handelshøjskolen til London for at forsøge mig som investment banker. Det blev til 12 år i London, efterfulgt af 3 år i Hong Kong, hvorefter familien drog til strand- og havnebyen Santos i staten Sao Paolo, Brasilien.

Da vor søn meldte sin ankomst stod jeg som fader til en dreng af Danmark, og en moder fra Brasilien, med et problem jeg var nødt til at gøre noget ved uden at tøve. Ifald vor søn skulle blive Daner så var det kun jeg der kunne lære ham sproget, vore skikke og vor historie. Sproget kunne jeg og skikkene nogenlunde, uden dog at jeg rigtigt forstod dem, men om vor historie kunne jeg intet berette. Som alle andre i Danmark lærte jeg intet om vor historie i hverken folkeskole eller gymnasium. Og det gjorde jeg ikke fordi det politisk var besluttet at det skulle vi ikke lære, samt fordi lærerne ej heller kunne eller synes at have interesse for vor historie. Bosat i Danmark kan man klare det fordi man er sammen med sine egne hver dag. Er man bosat i en anden kultur, med helt fundamentalt andre skikke, så er problemet dog akut.

Jeg begyndte derfor at råde bod på dette ved at gennemlæse de helt utroligt spændende krøniker vi har til rådighed fra Danmark, Island og England, og da det gik op for mig at alle mine jævnaldrende heller ingen viden havde om vor historie begyndte jeg at skrive det ned for at andre muligvis kunne få glæde af det.

Resultatet foreligger i den historie der nu er stillet til rådighed via Hans Ottesens meget fine portal for Fyn. 1. udgave blev færdiggjort august 2003. Jeg planlægger at udgive 2. udgave sommeren 2004 hvor jeg vil tilse at rette de mange fejl jeg uden tvivl har begået og tilføje oplysninger hvor jeg har fundet dem (og dem er der mange af).

Der er ikke mange ting der ikke kan forklares om Danerne ved at vi forstår vor historie, og mange af de prøvelser som livet og dagligdagen byder på har vore forfædre naturligvis også haft og fundet løsninger til. I dag er det mig ubegribeligt at jeg ikke har fået den viden jeg nu har medens jeg var i den skolepligtige alder. Jeg har genopfundet det varme vand mange gange, helt unødigt ifald jeg havde lyttet til de vise ord som vore forfædre bringer til os gennem historien. Jeg håber at min historie kan give andre blod på tanden til selv at gå i gang med at forstå historien. Ved at forstå fortiden forstår man sig selv og sine landsmænd langt bedre.

Skoleelever og andre interesserede er velkommen at tilskrive mig på christiansted@hotmail.com. Jeg ikke professionel forsker, men skal gøre mit bedste for at besvare de spørgsmål der måtte være.

Email

Materiale af denne bruger

KildematerialeKronikker