Mogens Hansen

 • strict warning: Only variables should be passed by reference in /srv/www/disdanmarkdk/www/fynhistorie/sites/default/themes/historie/template.php on line 25.
 • strict warning: Only variables should be passed by reference in /srv/www/disdanmarkdk/www/fynhistorie/sites/default/themes/historie/template.php on line 32.

Historie

Medlem i
12 år 25 uger

Om brugeren

Beskrivelse

Mine Oplevelser de første 70 år!
  
70 afsnit med et år pr afsnit, de første efter hvad jeg har fået fortalt. Fra 5 afsnit er det jeg kan huske og fra ca afsnit 15 er det baseret på dagbog og alle større begivenheder med præcis dato er hentet fra aviser og HVEM HVAD HVOR Afsnit 1. Jeg blev født 8/5 1931 og blev døbt en måned efter i Fjelsted kirke Mogens Hansen.

 • Mine forældre: Min far Laurits Hansen født i Indslev 20/2 1907.
 • Min Mor: Kathrine Thomsen født på Fælleshåb i Kustrup 15/3 1902.
 • Min farfar: Peder Hansen Indslev.
 • Min farmor: Anna Hansen Indslev.
 • Min morfar: Mathias Thomsen født i Broager.
 • Min mormor: Sørine Thomsen født i Vejlby.
 • Min øvrige familie som jeg husker dem bedst er i min fars familie :
 • Farbrødre ældst : Jens Jørgen(Sjørn) Aage og Faster Tea.
 • I mors familie: Alfred-Johannes-Aage og Dagmar og Margrethe.

Alle disse og deres børn vil i de kommende afsnit være med til at optræde igennem hele min barndom og ungdom og sætte præg på min opvækst.

Min far og mor og farbror Sjørn købte Billesbøllegård i 1928 og den var vistnok noget forsømt så det var vist småt med alt. Det var krisetider men de klarede det. De havde hjælp af farfar og forskellige andre, der blev drænet,ryddet træer ordtnet tag og bygninger der var eftersigende ikke en dør der kunne lukkes.

Naboerne på det tidspunkt var i retning Fjelsted :

Rasmus J Hansen & Berta-Valdemar og Valborg - H. P. Madsen & Kirstine - Revsbæk & Trine - Sigvald & Hansigne og på Ålund Mads& Signe - Viggo & Krista og helt oppe ved Ridderstien Frederik & Johanne og lidt henne Grusgrav og Vognmand Hjulmanden Valdemar & Krista. Til den anden side Sletterødgård Kristian Nielsen & Marie - Skrædderen Hans J & Rasmine og længere ude Snedkeren Alfred - Hans Dines Månsen & Andrea og til den anden side Drænsmester (mester) - og Marie - Niels & Ella - Peder Nielsen & Signe - Karl Nielsen & Kirstine - Og påFrydenlund Frederik Knudsen og Laurine Og hel oppe ved landevejen Hans Sørensen og på den anden side af landevejen Smeden Kristian Larsen & Johanne.

Der var jo flere som jeg traf i de første år Brugsmanden Jørgen & Lise - Marius Brugs og Estrid, Kjeld og Hjalmar alle med forbindelse med brugsen i Fjelsted. Købmand Møller & Ellen - Slagteren Teodor & Karoline - Bager Richard og i Bageriet Aksel & Nanna - Elværket Rasmus Jørgensen & Frederikke. Og så var der Niels (Barlebo) Hansen. Han var tømrer karetmager snedker og kunne meget håndværk og har lavet en hel del, som vi stadig går og værner om. Det var stort set de mennesker der var lige heromkring i 1931.

Dem der kommer til senere dels i familien og ved naboer har næsten alle tilknytning til de her omtalte. De der kom her en hel del var skrædderens børn Karen, Astrid og Rasmus. Søren kom først til i 36. Jeg husker endnu storken!!!! Jeg blev passet oppe på skrædderværkstedet, når mor og far havde travlt eller skulle tærske i byen og sådan hvor jeg ikke kunne være med. De havde en svend til at sy og bedsteforældrene boede der også Peder (banke) deraf bankeskrædderen og Karen Så det husker jeg stadig de havde et hav af legetøj. Jeg fik de tømte trådruller, alle tiders!!

Mogens Hansen
Billesbøllevej 15
5463 Harndrup
e-mail mhbille@post10.tele.dk

Materiale af denne bruger

KildematerialeKronikker