Ris og Ros

Nedenstående kommentarer er nogle af dem vi har modtaget om vores historieportal.

Svendborgs nye borgmester hilser historieportalen velkommen

Kære Hans
Det er et imponerende flot stykke arbejde du har været ankermand på.
Besøgstallene taler også deres tydelige sprog.
Fortsat god vind med arbejdet.

Venlig hilsen Lars Erik Hornemann

Reference: 003.331.011 Kære Hans Nørgaard

Tak for din mail om dit arbejde med fynsk lokalhistorie.

Som forslag til ..........

Med venlig hilsen Bertel Haarder

Kære Hans Nørgaard,
 Det var dog en flot og læseværdig - og rigt illustreret - bog, som jeg har løbet igennem med stor fornøjelse.
 Mange hilsner,
 Bertel Haarder

NB: The Dairy Queen. A History of the Jersey Breed Worldwide. Udgivet af WJCB 2013 Jersey Island.

 

Kære Hans Nørgaard

Først tak for dine mange gode artikler og billeder på nettet, som jeg har fulgt og læst/set igennem en årrække og udskrevet til min mor, Dagny Mortensen i Hundtofte, mens hun levede. Først læste jer om jersykøerne, jersyudflugterne og -møderne. Og jeg har opdaget mange ting i min barndoms by, Hundtofte, jeg dårligt kendte og endnu mere jeg kendte og kender. Jeg beundrer din interesse, viden, flid og fantastiske kommunikative evner.

Stenstrup Friskole,

Jeg har tit tænkt på, hvor evt. arkivmateriale og historie findes fra Stenstrup Friskole (På hjørnet af Assensvej og Gl. sognevej, overfor Maltgøren) findes? Mine lærere var hr. og fru Ask og Lisbeth og Helge Højgaard. Asks søn, Frede, mødte jeg til adskillige møder og konferencer. Han var bl.a. direktør i elektronikbrancen da jeg var ordfører på medieområdet i Folketinget for Socialdemokraterne.

Skolefoto, lige et ?

Jeg fandt for nogle år siden et gammelt skolebillede, hvor min søster Kamma og jeg fandt navnene på alle i fællesskab, med stor hjælp fra Ole Mælkemand (nu købmand på Assensvej) Kamme mener du/arkivet har fået det fra Ole.?

Undskyld beslaglæggelsen af din tid, men jeg har længe haft lyst til at ydtrykke min anerkendelse for dit store historiske arbejde. (Nu også nået til Jelling).

Med venlig hilsen

Helge Mortensen

 

Min webside med ’Iørn Piø til minde’ er pga at TDC nedlægger deres hjemmesideservice ændrert fra

http://home3.inet.tele.dk/johansso/pioe.htm

til http://per-olof.dk/cdt/pioe.htm

Venlig hilsen og tak for at bringe linket

Per-Olof Johansson
Møllevænget 27, 1. m.f.
DK 3450 Allerød Danmark
mail@per-olof.dk
www.per-olof.dk
opdatering af aktiviteter se
http://perolofdk.wordpress.com/


 

Statistik 23. juli 2009Statistik 23. juli 2009

Jeg har skimmet en del af de mange mails vi modtager, og lagt de roser og ris ud, som jeg umiddelbart fandt. læs nedenstående:

I would like to thank you for your wonderful website.  I have used it many
times to find information on my ancestors. I am very excited to find a new
article on doctors in Svendborg, which mentions my great, great, great,
great, great grandfather, Johan Nicolai Mürer, stadskirurg in Svendborg.
It also includs a photo of a page from a medical book printed in 1724 and
belonging to a Mürer from Odense.  I am sure this is the same man as Johan
Nicolai Mürer of Svendborg as he lived in Odense before coming to
Svendborg and there is only one by this name at this time.
You also have information on Palle Nielsen Saabye and Rasmus Lange and his
son, Michel, and a small mention of Christoffer Myhre (toldcontroleur in
Svendborg), all ancestors of mine. 
It is very wonderful and exciting to find information on my ancestors and
you have helped me very much.
Mange tak
Med venlig hilsen
Michelle Larsen

Tak for rigtig gode sider på Fynshistorie. Jeg mangler dog en del viden om og billeder af præster, egentlig ikke nogen specielt men det er meget interessant læsning. Har I ikke nogen kompetence til Langeland? Her er det den nordlige del af Øen jeg søger. Jeg blev konfirmeret i Bøstrup og mangler et billede og fortællinger af Pastor Gamst, (1932-1955) der findes ingen på lokalarkivet. Langelandshistorie er så tynd en oplevelse, at det kunne være godt hvis I havde mulighed for at rode rundt på min barndomsø. Det er I nemlig rigtig gode til kan jeg fornemme. Mange hilsen fra en glad bruger Maria Rasmussen fra Kolding

Tusen takk, Hans Nørgaard.
Et spørsmål: Fra hvilken tidsperiode stammer pastor Croons samlinger? Er hans gravsten å forstå som en avtegning av gravstenen gjort av pastoren på et tidspunkt da gravstenen fortsatt fantes?
Eller er jeg mektig imponert over det lokalhistoriske arbeidet på Fyn, og jeg følger godt nok med til å observere at det er en imponerende progresjon i arbeidet fra år til år.
Ole Henrik A.B.

Jeg har med utrolig stor interesse læst om de mange emner som I behandler, og jeg har haft meget glæde af de oversatte kirkebøger fra Hundstru, men jeg savner altså at noget lignende findes om Nordfyn, jeg har meget familie i det område.
Venlig hilsen Inger-Lise 

Kære Hans Nørgaard. Tak for det store arbejde du har udført. Kildematerialet har hjulpet mig rigtigt meget. Jeg er i færd med at lægge vores stamtræ og jeg kan se, at du ved rigtigt meget om området egebjerg(Kirkeby) og derigennem min familie(Egebjerg).
Niels Egebjerg

En virkelig spændende side! Jeg var på jagt efter oplysning om, hvilken kunstner, der har udført statuen af Erik Eriksen, der står på Torvet i Ringe. Det fremgår ikke på fynhistorie.dk. Kan I oplyse mig om det?
Venlig hilsen Yrsa Skjold, Ryslinge

Kære fyns historie !
Tak for nogle fine artikler om plove. Man støder ofte på hvad hedder  en træplov ? Der er her tale om kryds og tværs opgaver.
Med venlig hilsen Bent Enevoldsen

God dag !
Jeg var behageligt overrasket at Karl Elnegaards skrifter er lagt paa nettet.
Mvh svend indra

Hej. Først og fremmest tak for jeres rigtig gode site, som jeg har fået mange gode oplysninger fra.
Peter Drost Aakjær

Hejsa.
Rigtig go' hj-side med mange skønne foto's fra gl. dage. Henning Stage.

Hej.
Jeg har haft stor glæde af jeres "Danmarks skibsliste" for året 1871. Ved I om der noget sted findes indscannede udgaver af skibslisterne for de efterfølgende år...?
Venlig hilsen Tom Rasmussen

Hej

Jeg  har hørt, at i også har indtalt lydfiler som kan downloades, og jeg vil være meget glad for at få et link tilsendt.
Ellers vil jeg gerne takke for en spændende og informativ hjemmeside. Der er rigtig mange gode og sjove historier og jeg synes det er et fint stykke arbejde i der udfører.
mvh Filip Jørgensen

Hej Fynhistorie.
Først tak for de meget omfattende sider med utallige oplysninger, så man nærmest må flytte herind i ugevis. En fantastisk god side.
Susanne Bay Z.

Fynhistorie.dk er en fremragende og interessant hjemmeside. Den har jeg fået et stort udbytte af. K. A. Lambert

Først tak for det store historiske materiale I har samlet her. Det var meget interessant. Bente Lynge Slot

Jeg er for første gang inde på Jeres side og jeg finder den meget interessant og meget brugervenlig. Med venlig hilsen Knud Haaning Christensen

Kære Birthe
Else og jeg sidder her og beundrer din hjemmeside. Sikke et kæmpearbejde du har gjort og vel også fortsætter med. Vi er meget imponerede.
Med venlig hilsen fra Else og Kirsten

Goddag.
Først STOR ROS til Jer for en rigtig god hjemmeside. mvh.Lone Pedersen Svendborg

For mig, der er bosat i udlandet, og som derfor ikke har mulighed for at besøge arkiverne, er det af uvurderlig betydning, at I har muliggjort adgang til at bese disse dels ved fotos, dels ved renskrivning. Tillad mig at foreslaa, at I altid angiver den nøjagtige arkivreference svarende til, hvad man skal udfylde ved besøg, hvis man ønsker at se originalen.
Et andet stort ønske mht LAO er en internet arkivoversigt svarende til den, der findes for LAN. Denne kunne evt. laves som et direkte link til den fotograferede eller renskrevne kilde. Jeg ved, at dette er en stor opgave, som vil koste tid og arbejdskraft, men fordelen er tilsvarende stor.
For mig, hvis familie stammer fra Taasinge, har det været af usigelig betydning, at jeg har kunnet lave slægtsforskning takket være Jeres hjemmeside.
Tak for det! Sven H Nielsen

Som forberedelse til en bustur til Sprogø har jeg netop med stor interesse læst indholdet af www.historie.syd-fyn.dk/steder/isbaad.htm. Ærgerligt at den valgte at slutte med 1828, for det er netop her min interesse rigtig begynder. Sagen er, at min slægt har haft tilknytning til Sprogø i 63 år, fra 1824 til 1887. Det fremgår af slægtsbogsoptegnelser indsamlet i 1950'erne (deraf min interesse for at besøge Sprogø), hvoraf jeg hermed sender et uddrag, som måske kunne interessere.
Med venlig hilsen Grete Bencke

Hej. Super hjemmeside i har lavet. Jeg er efterkommer af Frode Møller Jensen, den sidste møller ved Arreskov Vandmølle. Kasper Skibelund Nielsen

Det er dog et imponerende stykke arbejde du har lavet. Jeg har simpelthen på www.fynhistorie.dk kunnet trække så meget historisk materiale om Langefamilien. Samtidig er det jo også et enormt stykke danmarkshistorie.
Jeg er 69 år og er ud af slægten Lange (grenen fra Ørbæklunde) Nanna Lange Jensen

Tak for en hyggelig oplevelse ved at se en del af min fædrene familie, hvoraf jeg husker de fleste. Det blev et dejlig gensyn med erindringer der næsten ikke ville tage sin ende. Aase Milling Eriksen

Det er en rigtig god hjemmeside, med mange interesante ting. jeg tænkte på, da jeg så de tilfældige billeder, om det ikke ville være smart, at man selv kunne lægge billeder ind af sit eget hus. Med hele dens beskrivelse af sted og tid.(historie) Mennesker som der har boet der gennemen tiden????? Henrik dyrebjerg

Kære Hans Nørgaard,
Vi skriver til dig for at fortælle dig at vi glædes over at du har formidlet Edvard Broholms optegnelser med mere, det er dejligt at se, at Edvars spor er tilgængelige for eftertiden. Min kone, Lykke Broholm Andersen, er barnebarn af Edvard Broholm og jeg har selv haft den glæde at opleve Edvard Broholm mens han levede og ikke mindst hans forkærlighed for historie og lokalinteresse for de sydfyenske øer.
Sammen med vores børn besøger vi ofte Skarø, da min svigermor, Margrethe Madsen (Edvard Broholms datter) bor på Skarø i den husmandsbolig (og barndomshjem) som hun overtog efter sin far. Vi har under besøget idag netop talt om din formidling - og vi har lovet at medbringe prints af dit materiale næste gang vi ses.
De venligste hilsener Lykke Broholm Andersen & Claus Sølvberg Andersen

Kære Fynhistorie.dk
Tak for en god og informativ portal. Jeg har fundet et billede af en mand, der går med en svingplov på jeres portal, se: http://www.historie.sydfyn.dk/erhverv/plov3.htm
Der står imidlertidig ikke, hvad ophavet til billedet er. Ved i det? Jeg har selv søgt efter det, men har ledt forgæves.
 Jeg vil nemlig gerne benytte billedet på en online Danmarkshistorie, som det nystartede Internet forlag Clio Online er ved at lave. Billedet skal bruges på siden med "Opfindelser i sen enevælde", se: http://www.danskhistorie.dk/index.php?id=525
De bedste hilsener Janus

eg har med fornøjelse læst og søgt på fynhistorie.dk. Jeg søger lidt historie fra Håre By, som vi flyttede til for 3 år siden. Findes der billeder herfra, er jeg meget intereseret. mvh. Ole V Larsen

Kære Hans Ottesen
Tak for dit svar og for tilbuddet, som vi meget gerne tager imod.
Drejø Sogns Lokalarkiv er også med i SCHACK, så vi er orienteret om jeres portal, og har måske noget, der kan bruges - det skal bare lige "finpudses".
Det er et imponerende stykke arbejde, I gør der, og det vil vi meget gerne bidrage med, hvor vi kan. Vi er 3 frivillige på vores arkiv - 3 timer om ugen til registrering, og gør hvad vi kan, men med fuld arbejde "ved siden af", tager alting længere tid, end vi regner med. Jeg vil gå ind og se nærmere på, hvortil vi skal sende det.
Med venlig hilsen Else Hjort