Velkommen i Bunkeren i Ollerup

| |

Der er åbent for besøgende hele døgnet fra d. 1. maj til d.1. november - Tom Hansen var til Lysfest 4. maj - se her!

Bunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren er beliggende på Ditlevvej, nabo til Gymnastikhøjskolen. Skilt ved amtsvejen gennem Ollerup samt tre spanske ryttere ovenpå bunkeren viser tydeligt vej

 

 Bunkeren blev bygget (støbt) i januar 1944, på foranledning af de tyske tropper, der et halvt års tid forinden havde beslaglagt de tre skoler i nærheden.
Gymnastikhøjskolen
Højskolen (nu Den frie Lærerskole)
Håndværkerskolen (nu Sang og Musikefterskolen)
 
Formålet med bunkeren var, at være beskyttelsesrum, for de tyske soldater under luftalarmer.
Bunkeren har siden anden Verdenskrigs afslutning, ligget upåagtet hen indtil år 2002, hvor en kreds af interesserede fik dannet en forening, med det formål at udnytte og vedligeholde bunkeren, og med plancher og billeder forsøge at skildre egnens og lokalbefolkningens oplevelser, under og efter anden Verdenskrigs afslutning, samt kort fortælle historien om krigen og dens hovedpersoner, og hvorfor det gik så galt som det gjorde.


Bunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupGå en tur gennem den ca.100 meter lange underjordiske gang, med de 3 små nicher bunkeren består af, og se de ophængte plancher og billeder samt landskabsmodellen der viser, hvor en allieret flyver, på vej hjem fra et bombetogt over Tyskland faldt ned, efter at være ramt af det tyske antiluftskyts over Kiel.
Endvidere en udstilling der viser forskellige genstande fra krigens dage.
Yderligere historier og genstande der kan supplere det der allerede er hængt op modtages det  med tak,

Bunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupBunkeren i OllerupPrøv på vejen gennem gangene at danne dig et billede af, hvordan det har set ud, med måske 5-800 mand stuvet sammen i bunkeren i flere timer. 

 

                                               Formand: Aage Sækmose tlf.  62243175 

Næstformand: Henning Olsen tlf.  6224 3543

Bunkeren i OllerupBunkeren i OllerupUdsigt over Hvidkilde sø fra Bunkeren i OllerupUdsigt over Hvidkilde sø fra Bunkeren i OllerupDer er opstillet bord/bænke ovenpå bunkeren, hvor den medbragte madkurv kan nydes, sammen med en storslået udsigt over det Sydfynske landskab med Hvidkilde sø i baggrunden.