Ny bog om Dansk Korthorn - Mikkel Lynges korthornsbesætning fra 1927 - af Frank Møller Fransen

| | | |

Forfatteren Frank Møller Fransen med sin bog om Dansk Korthorn -Forfatteren Frank Møller Fransen med sin bog om Dansk Korthorn -Familiestambog over Mikkel Lynges korthornFamiliestambog over Mikkel Lynges korthornKontrolforening - Mikkel Lynges korthornKontrolforening - Mikkel Lynges korthornStamtavler - Mikkel Lynges korthornStamtavler - Mikkel Lynges korthorn

Frank Møller Fransen vil i 2015 samle materiale til en bog om Korthorn-racen i Danmark

På Agromek i Herning 2014 blev jeg præsenteret for noget af en sjældenhed, nemlig en bogudgivelse om køer. Medlem af Statens Udvalg til bevarelse af Genetiske Ressourcer, Frank Møller Fransen har fået en livs lang interesse, sat på papir. 

"Lyngestammen Dansk Korthorn. Familiestambogen over Lyngebesætningen er etableret i 1927 med 4 køer af ubekendt afstamning, igennem årene er der så brugt tyre af forskellig afstamninger, men altid af samme type og ikke af samme afstamning som de mest populære korthornstyre.

Mikkel Lynge og senere sønnerne var meget tro mod deres overbevisning om hvilke tyre der kunne tilføre deres besætning netop de egenskaber de søgte og avlede efter; der har igennem årene været brugt en del indavl og tyre fra egen besætning. De sidste mange år af simpel nød - der var ganske enkelt ikke andre besætninger man kunne avlsmateriale i.

Familiens avlsarbejde resulterede i en stamme af store, brede og typiske korthornsdyr af mellemformen med en acceptabel mælkeydelse".