Gammelhøj

| |

Gammelhøj i Høje byGammelhøj i Høje by Høje byHøje byOmtrent øst for Høje by, Lunde sogn, ligger en høj grusbanke, kaldet Gammelhøj. Her er Bjærgmænd. De har før gået hen i den første gård til højre i Høje og stjålet øl fra manden der. For omtrent en snes år siden så en pige en aften, sådan lige i russet (d.e. mørkningen), en lille grå mand gå på Gammelhøj. Det er det sidste der er set til bjærgmændene her. (P. Jensen, Kværndrup)

 

 

 

Rugbjerg i EgeskovRugbjerg i Egeskov Kværndrup byKværndrup byFølger vi Faaborg-landevejen fra Kværndrup by efter Egeskov, så finder vi lidt uden for byen, der, hvor vejen svinger lidt til højre, en banke inde i Vestermarken til højre for landevejen, som kaldes Rubbjærg. Denne banke har før stået på fire pæle, og man har set bjærgfolkene danse der inde under. (P. Jensen. Kværndrup)

Stejlebjærg kaldes en høj grusbanke øst for Kværndrup by. Her boede i gamle dage over alle de fynske nisser. En gang om året var der stads: Stejlebjærg stod på fire guldpæle, og underneden banken var en blændende belysning. Enkelte kunde se små væsener bevæge sig der inde og høre strengeleg. En nærliggende banke kaldes Fluebjærg, den var nissekongens ladegård, imens Stejlebjærg var hans borggård. Imellem disse to banker var der en gangsti, som nisserne trådte, og som aldrig lod sig udslætte. (P Jensen, Kværndrup)

Radhøj kaldes en banke, som ligger øst for Kværndrup by, dels på præstegårdens mark, dels på N Hansens enkes jord. Den del af Radhøj, som ligger på sidstnævntes jord, har folk set opløftet på fire pæle, og man kunde se en del bjærgmænd danse der inde under. Imellem Radhøj og Stejlebjærg, der ligger vesten for, har der altid forhen været en gangsti, som var trådt af bjærgfolkene, når de færdedes imellem begge banker. (P. Jensen, Kværndrup)