En prins fløj til Wedellsborg

| | | |

Prinsen, der fløj til WedellsborgPrinsen, der fløj til WedellsborgAf Peter Storm, Middelfart

Vi flyver lige et smut til Wedellsborg med Prinsen af Wales. Den engelske prins havde netop åbnet den britiske udstilling i København sidst i september 1932. Han blev så inviteret til Wedellsborg et par dage og det vendte op og ned på det fredelige Vestfyn.

En eskadrille på hele 9 vandflyvere gik i luften ved Holbæk den 29. september og landede om eftermiddagen ved Ronæsbro. Det rygtedes så lynsnart, at godt 300 biler og 2-3000 mennesker strømmede til. Lidt før landingen ankom herskaberne fra Wedellsborg i en Buick og i en Lincoln-bil. En rødlakeret cris-craft-båd tilhørende den amerikanske krigsveteran Ole Jensen fra Middelfart lå parat til at sejle prinsen i land.

Lærer Jacobsen fra Rolund lavede et improviseret skilt: ”Welcome to wholesale-society in Ronæsbro” ( Brugsforeningen i Ronæsbro ). Et engelsk og et dansk flag prydede den lange anløbsbro. Så kom de små prikker til syne i nordvest, fordi de skulle en tur hen over Lillebæltsbro-byggeriet og så sukkede folk højlydt, fordi flyverne gik ned mod Wedellsborg, men efter at have set det fra oven, vendte de tilbage for at lande. Og så endelig steg prinsen i land i gråt flonnel og et flot rødt halstørklæde.

Næste dag besøgte den fornemme gæst Wedellsborg Mejeri, hvor bestyrer Grønløkke viste rundt. Herefter gik turen til Tybrind og Ellegård på Føsskov for til sidst at slutte med nogle spontane besøg hos tre husmænd Carl Sørensen, Carl Martinsen og Niels Møller i Skovløkken.

Danish butter and danish bacon var, hvad den engelske prins så på nærmeste fynsk hold. Og vi fik den store verden fløjet ind til Brugsen i Ronæsbro.