Da bruden sagde nej

| | |

Mindesten for forfatteren Peder R. MøllerMindesten for forfatteren Peder R. MøllerBonden og forfatteren Peder R. Møller, født og opvokset på Lindholm i Vester Skerninge, og siden gift med en datter af pastor J.S. Brandt, Ollerup var på sin tid en populær forfatter af dilettantkomedier. En af disse komedier. "En Vilje", udgivet 1885,  og som siden kom i adskillige oplag, fik han ideen til efter, at et planlagt bryllup i Kirkeby kirke, måtte opgives, fordi bruden under ceremonien kom til at sige nej til brudgommen.

Parret blev dog siden gift, så der har jo nok bare været nerver på hos bruden.

Nå men begivenheden har på trods af brudens nej alligevel fundet vej til kirkebogen, fordi præsten på forhånd havde indført vielsen i kirkebogen. Han måtte derfor lave et NB i kirkebogens margen: Der blev Intet af Vielsen da Bruden ikke kunde svare Ja paa Præstens Spørgsmaal til hende i Kirken paa Vielsesdagen d. 7 Septbr. 1873.

Aflyst bryllup i Kirkeby kirke 1873Aflyst bryllup i Kirkeby kirke 1873Ifølge kirkebogen var der tale om: Ungkarl, Hmd.  Niels Peter Anthon Larsen, 47 Aar gl. Født 17. Jan.1826. Konfir. i Ollerup Kirke, Paasken 1840 og Pigen Maren Pedersen af Dræby, Munkebo Sogn, 45 Aar gl. hos  sin Forlovede Hmd. Niels Peter Anthon Larsen i Kirkeby. Født 6 Mai 1828. Vacc.5 Aug. 1828 af Distriktslæge i Kjerteminde, Konf. i Munkebo Kirke Paaske 1842.

Forlovere: Morten Espelund i Lunde Sogn og Gmd. Peder Jensen i Øxendrup, Lunde sogn.