Nyt system bag fynhistorie.dk oktober 2006

Historie

Fynhistorie er siden begyndelsen i 1998 blevet lavet om nogen gange, for at gøre sitet mere brugervenligt og lette vedligeholdelsen, og denne version er den nyeste.

Open Source

Det nye site er baseret på et Open Source Content Management System, som bl.a. giver gode muligheder for organisering af indholdet via nøgleord. Det håber vi vil komme brugerne til gode og gøre det nemmere at finde det materiale der søges.
Vi vil løbende udvikle dette system til at omfatte en masse elementer, så læserne møder et levende site.

Opdateringer:

Hans Nørgaard er allerede godt igang med at flytte materialet fra det gamle site, og få det til at passe ind i det nye system. Hans Ottesen opdaterer andre leverandørers materiale. Vi syntes selv vi er nået utrolig langt på så kort tid siden starten den 15. oktober 2006. Vi forventer at have afsluttet hele konverteringen i løbet af vinteren 2006-07

Vi håber det nye system vil blive modtaget godt af vores besøgende og leverandører. Der vil naturligvis være nogle fejl her i starten, hvor materialet ikke opfører sig helt som vi ønsker os det, men vi forsøger løbende at opdatere herpå.

Det gamle site med dens artikler kan i overgangsperioden stadig nåes på historie.sydfyn.dk

Ændrtinger:

Vi ændrer specielt her i opstartsfasen på hvordan sitet tager sig ud for brugere og leverandører, det er en helt naturlig del af et dynamisk site i opstartsfasen, der gerne skulle kunne tiltrække mange brugere og leverandører.

Billeder:

Vi lægger mange flere billeder på og viser dem i første omgang kun som Thumpnails, men ved klik på billedet får man det i stor størrelse. Dette er gjort bl.a. for at mindske downloadtiden for læsning af artiklerne. Det er samtidig blevet muligt at navngive billederne, så navet har betydning for hvor billedet hører til, samt mulighed for en søgning i billederne samt lave en billedkalvakade.

Brugerkonto:

Det er ikke meningen at almindelige læsere skal have en brugerkonto, men kun personer der vil og kan bidrage med materiale til vores historieportal, skal anmode om en brugerkonto. Man kan læse alle historier og se alle billeder uden en brugerkonto.
Anmodning om brugerkonto skal godkendes manuelt af administrator af sitet, før der tilsendes brugerlogin.
Hvis du er i tvivl, eller vil spørge om noget er du velkommen til at skrive til os på mail@fynhistorie.dk.

Geografiske områder:

Vi har som noget naturligt startet på Sydfyn, men vil gerne brede vores portal ud til også at omfatte andre lokalområder i Danmark. Så hvis du har en lille historiker i maven, er historie studerende, har en god historie m.m og gerne vil være med til at vedligeholde sitet for netop dit lokalområde så er du meget velkommen. Vi har ligeledes navnet http://historie-info.dk, så det navn er jo dækkende for hele landet.

Ris og Ros

Ja det er naturligvis også noget vi gerne modtager, så vi løbende kan orientere os om hvordan sitet bliver modtaget. Det er nemt at klikke her og skrive en kort kommentar til os.